Frank de Boer liet al weten dat hij Christian Poulsen graag nog wat langer bij Ajax wil houden. Ook ploeggenoot Joël Veltman is lovend over de Deense routinier: “Hij houdt iedereen scherp, zorgt voor onderlinge coaching en is een voorbeeld voor ons allemaal”, zegt hij in Voetbal International.

Volgens Veltman is het belangrijk dat een team altijd minstens 3 ervaren spelers heeft: “Momenteel zijn dat Poulsen, Moisander, De Jong en Schöne. Vooral Poulsen is met al zijn ervaring heel belangrijk binnen onze groep.”

De jonge verdediger ziet dan ook graag dat Poulsen bijtekent: “Christian sleept iedereen mee in zijn fanatisme. Zodra je even verslapt, schreeuwt hij de oren van je kop. Dat komt echt uit zijn tenen. Geloof me, dat maakt indruk. Als je kijkt naar het niveau dat Poulsen nog haalt: dat is gewoon hoog. Ik hoop echt dat Christian nog minimaal één jaar bij ons blijft.”

Poulsen beschikt over een aflopend contract en liet zelf al eerder weten dat hij nog moet beslissen over een langer verblijf bij Ajax.