De Deen Christian Poulsen stond in de catacomben na de persconferentie toen hij hoorde dat José Mourinho zijn naam had genoemd in een interview. Hij was trots, maar een dag later sloeg de Deen de kranten open en kwam de middenvelder er achter dat het helemaal niet positief was.

“Christian Poulsen is eigenlijk geen speler voor de Ajax-filosofie, maar hij past in het plan van Frank de Boer in de Champions League”, vertelde Mourinho.

“Het stoort me, al weet ik wel dat het een spelletje is en het bij de wedstrijd hoort. Het is net alsof het beter verkoopt met een prutser als Poulsen. Als ik niet in het team pas, dan had ik dit seizoen nog niet zoveel wedstrijden gespeeld”, zegt de Deen in een interview met Sporten.dk.

Poulsen voelt zich goed bij Ajax. “Het is beter dan de hele tijd achter de bal aan rennen bij Evian. Ik heb het gevoel dat ik weer aan de top speel. Ik ben blij dat ik me op Ajax kan blijven focussen en dat ik de beslissing heb genomen om niet meer voor het nationale team uit te komen. Ik kan al mijn energie in Ajax stoppen.”