In tegenstelling tot de concurrentie heeft Ajax duur puntverlies geleden in de Eredivisie. In de slotfase werd het povere spel de ploeg fataal, nadat Nick Viergever op onhandige wijze een penalty veroorzaakte. De strafschop werd benut door Klich, waarna Ajax te weinig tijd had om nog voor de gelijkmaker te gaan.

Noodgedwongen moest Peter Bosz twee wijzigingen aanbrengen in zijn basisformatie ten opzichte van de wedstrijd tegen FC Groningen vorige week. Václav Černý en Daley Sinkgraven waren wegens blessures niet beschikbaar, Anwar el Ghazi en Mitchell Dijks mochten zodoende als vervangers aan het startsignaal verschijnen.

De eerste helft werd een zeer povere eerste helft met nauwelijks kansen. De grootste kans voor Twente kwam een kleine tien minuten voor rust op naam van Seys. Die het met een halve omhaal probeerde, maar het doel ruim mistte. Aan de andere kant was Amin Younes dichterbij de openingstreffer. De Duitser passeerde op zijn kenmerkende stijl een aantal verdedigers, liep door naar binnen maar schoof de bal vervolgens naast het doel. Anwar el Ghazi kon in de laatste secondes voor rust nog het strafschopgebied binnendringen, maar wilde zelf door in plaats van de bal terug te leggen op een redelijk vrijstaande ploeggenoot. Waarna scheidsrechter Dennis Higler direct voor de rust floot.

Direct na rust kreeg Kasper Dolberg een goede mogelijkheid. Een slordige aanname van van der Heyden direct na de aftrap leverde balbezit op voor de Deen, die zijn schot langs de verkeerde kant van de paal zag gaan. Een paar minuten later leverde een vrije trap van Lasse Schöne van grote afstand de nodige problemen op voor Nick Marsman. De doelman moest een rebound toestaan waar Nick Viergever net te laat kwam om binnen te schieten.

Twente beperkte zich in de tweede helft volledig tot verdedigen en probeerde er af en toe nog snel uit te komen. Dat ging de thuisploeg goed af, want op een aantal pogingen van afstand na van Schöne en Ziyech werd er niets gecreëerd door Ajax. Aan de andere kant waren van der Heyden (schot geblokt) en ter Avest (afstandspoging net over) gevaarlijk voor Twente. De wedstrijd leek af te stevenen op een 0-0 eindstand, maar daar kwam toch nog verandering in. In de blessuretijd kon Viergever de bal niet wegwerken en besloot de verdediger de bal weg te slaan. Higler zag het en wees terecht naar de stip. Viergever mocht inrukken met zijn tweede gele kaart en zag Klich de thuisploeg naar de overwinning schieten. Schöne had nog een vrije trap verdiend, maar Higler wilde daar niet aan waarna het eindsignaal klonk.

Volgende week zal Ajax er in de eigen Amsterdam ArenA voor moeten zorgen dat het tegen PSV niet meer averij oploopt voor de winterstop. Al wacht er eerst midweeks nog een bekerduel in Leeuwarden op bezoek bij Cambuur.