Vorige week zondag startte Ajax de competitie met een uitwedstrijd tegen De Graafschap (1-4). Aanstaande zondag staat de eerste thuiswedstrijd voor het seizoen op het programma. Toby Alderweireld kijkt er naar uit. ”Heerenveen is een goed voetballend team dat op bepaalde posities is gewijzigd, maar dat geldt voor bijna iedereen. We moeten thuis ‘volle bak gaan’ en de drie punten pakken.”

”Het is prettig om weer voor onze eigen supporters te spelen. We hebben ze afgelopen seizoen eindelijk gegeven wat ze graag wilden hebben en ik denk dat dat de sfeer alleen maar ten goede zal komen. Bovendien hebben ze tijdens de Johan Cruijff Schaal ook een goed Ajax gezien. Daarvoor komen ze naar het stadion” Vertelt de Belg op de officiële Ajax website.

Alderweireld zal zondag mogelijk veel duels aangaan met Heerenveen spits Bas Dost. ”Hij is een goede spits. Vooral als de ballen in de zestienmeter komen is hij sterk. Daarom moeten we vooruit druk zetten, want dan komt hij weinig in het spel voor.”

Ajax speelt aankomend seizoen Champions League. Toby Alderweireld kijkt er naar uit. ”Daarin kunnen we best wel iets proberen. We hoeven in elk geval niet bang te zijn, want we hebben voetballend een sterk team. Hoewel er geen slechte teams in de Champions League zijn geef ons wel kans de volgende ronde te halen. Al moeten we natuurlijk niet te hoog van de toren blazen.”

Foto: afdb.nl – Oscar