De Gestion Copa Amsterdam is een internationaal top-jeugdvoetbaltoernooi voor spelers onder 19 jaar. Het toernooi vindt in 2011 voor de tweede keer plaats op de historische grond van het Olympisch Stadion van Amsterdam. Op de atletiekbaan worden tribunes en een VIP-lounge gebouwd, zodat het publiek dicht op het veld zit.

Historie

Voor veel mensen is de Gestion Copa Amsterdam de wederopstanding van het roemruchte Pinkstertoernooi van Blauw Wit. Dit toernooi beleefde tientallen prachtige edities: eerst op de bijvelden van het Olympisch Stadion, later bij Blauw Wit Amsterdam. In de jaren negentig kon het Pinkstertoernooi door personele en financiële redenen helaas niet langer doorgang vinden. Wat overbleef waren eindeloos veel herinneringen en schitterende verhalen over een toernooi dat zijn weerga niet kende. 

Gestion Copa Amsterdam

Op initiatief van Sander Mallie en Arnoud Lips is de Gestion Copa Amsterdam in 2005 ontstaan. Een nieuw toernooi, met historie. De tradities “Pinksteren” en “FC Blauw-Wit Amsterdam” werden in ere hersteld. Dankzij het ijzersterke deelnemersveld, de hoge bezoekersaantallen, de enorme toewijding van FC Blauw-Wit Amsterdam en de betrokkenheid van sponsors nestelde de Gestion Copa Amsterdam zich direct in het top-segment van jeugdtoernooien wereldwijd. Een stap die alleen mogelijk was dankzij Gestion Effecten: inmiddels al 7 jaar de trouwe hoofdsponsor en naamgever! 

Thuiskomst

Na vijf prachtige jaren (2005-2009) verhuist de Gestion Copa Amsterdam in 2010 van FC Blauw-Wit Amsterdam naar het Olympisch Stadion. Een mooie stap, waarmee het toernooi thuiskomt op de plek waar het ooit begon. Voor SoccerID, de organisator, is de verhuizing meer nog een mogelijkheid om rond de Gestion Copa Amsterdam méér voetbalactitiveiten te organiseren. Na het succes van vorig jaar wordt de Gestion Copa Amsterdam in 2011 voor de tweede keer in het Olympisch Stadion georganiseerd. Op 27, 28 en 29 mei vindt het jeugdtoernooi plaats op de historische grond.

Ajax1.nl doet net als vorig jaar exclusief verslag van dit toernooi en we geven gratis toegangskaarten weg. Wil jij kans maken op twee toegangskaarten voor het Gestion Copa Amsterdam toernooi? Beantwoord dan de volgende vraag:

Wat is de prijs van een ticket voor jeugd van 4 tot 12 jaar op zondag 29 mei?

Stuur je antwoord naar Prijsvraag@Ajax1.nl, de winnaar krijgt morgen om 18:00 uur bericht.