Quincy Promes speelde zaterdag zijn eerste officiële wedstrijd voor Ajax. De aanvaller verliet de jeugdopleiding van de club op zijn 16e en dik tien jaar later debuteerde hij dan eindelijk in de Johan Cruijff ArenA. “Mijn eerste officiële wedstrijd en gelijk een prijs gewonnen, dus het gaat prima. Ondanks dat ik wat last kreeg van mijn kuit, maar ik ben blij dat ik uiteindelijk wel zestig minuten heb gespeeld. Ik had wel wat meer veerkracht van PSV verwacht, maar het is soms lastig als je snel achter komt in een uitwedstrijd. Misschien hadden ze de Champions League nog in de benen. Ik ben in ieder geval blij dat wij hebben gewonnen. Het seizoen is nog lang”, laat Promes weten aan AT5.

“Ik ken Ajax al goed door mijn jeugd hier. Het is altijd een eer om hier te spelen en ik wilde graag naar Ajax komen”, vervolgt hij. “Ik wil zo snel mogelijk laten zien waarom de club mij terug heeft gehaald. Ik heb wel een langzame start, maar daar maak ik me verder niet te druk over. De goals zullen snel volgen.”

Promes hoopt verder dat Hakim Ziyech bij Ajax blijft deze zomer. “Hakim moet voor zichzelf de overweging gaan maken. Maar zoals iedereen ziet hebben we nu een heel erg goed team en daar past hij perfect in. Dus ik denk dat hij een luxeprobleem heeft of hij blijft of weggaat. Ik zou heel blij zijn als hij blijft. Concurrentie in het team is gezond en maakt ons alleen maar beter en sterker.”

Ziyech: “Ik voel me echt thuis bij Ajax”