Quincy Promes werd uiteindelijk de matchwinner voor Ajax. Hij stond na de wedstrijd Hans Kraay jr. van Fox Sports te woord. Op de vraag hoe Promes de wedstrijd had beleefd, vertelde de Amsterdammer dat het van Ajax kant niet al te best was. Promes was wel erg happy met de overwinning, ondanks dat Ajax de wedstrijd zeker niet goed was begonnen. Promes vond wel dat de Ajacieden wel kritisch naar elkaar moesten kijken en dat het veel beter moest worden. Promes vond ook dat Ajax de wedstrijd beter had moeten beginnen. Verder gaf hij aan dat dit niet de eerste keer was geweest, dat Ajax slecht aan de wedstrijd begon. Promes gaf aan dat het slechte begin de tegenstander juist sterker maakt en dat RKC meer kansen kreeg dan Ajax in de eerste helft.

Op de vraag van Kraay jr. of dit te maken heeft met gemakzucht dan wel met onderschatting gaf Promes aan dat hij dat moeilijk vond om daarop een antwoord te geven. Maar hij gaf daarop wel direct aan dat het van Ajax kant wel gemakzuchtig uit zag. De goal (die Promes maakte, red.) was een direct gevolg van het feit dat de kansen die je krijgt, je deze vervolgens ook dan af moet maken, vertelde de nummer tien van Ajax. Promes vertelde dat zijn goal de ploeg net die boost gaf, zodat Ajax alsnog de wedstrijd over de streep kon trekken. Kraay jr. vond dat een speler met zijn kwaliteit zulke goals kan maken, maar dat deze wedstrijd zich daar dan juist niet voor leende. Promes antwoordde daarop dat hij niet blij was met het spel, maar wel met de overwinning.

Promes gaf tot slot nog mee, dat de spelers en trainer harde woorden hadden gebruikt na de wedstrijd. Onder het mom van “wakker schudden” was dat wel nodig.