© Proshots

Quincy Promes scoorde zondag zijn eerste doelpunt voor Ajax. De aanvaller moest er even op wachten na een moeilijk begin en een blessure. “Iedereen kent natuurlijk de situatie. Ik begon op de bank en raakte daarna geblesseerd. Ik had wel meer verwacht van het begin. Maar dat ik vandaag het vertrouwen kreeg en scoorde, dat is voor iedereen goed. Dit doelpunt had ik wel nodig. Het is goed voor mijn zelfvertrouwen. Ik heb hard gewerkt om snel weer fit te worden en dat mocht ik vandaag laten zien. Als je dan de 0-1 maakt, dan sta je na afloop met een goed gevoel”, laat de aanvaller weten aan Ajax TV.

“Er zit zoveel creativiteit in de ploeg. Ik ben zelf ook een creatieve speler en we proberen zo snel mogelijk een goede klik te vinden met elkaar”, vervolgt hij. “De jongens hebben het afgelopen seizoen natuurlijk fantastisch gedaan. Ik probeer me aan te passen en van meerwaarde te zijn. Gelukkig lukte dat vandaag.”

Ook tegenover de NOS laat Promes weten blij te zijn met de kans om te beginnen en zijn doelpunt. “Vandaag kreeg ik de kans. Als je dan scoort is het altijd lekker voor je zelfvertrouwen. Als je dan ook nog het eerste blok voor de interlandbreak winnend afsluit, is dat lekker. Eerlijk gezegd was ik er ook wel aan toe. Ik ben met hoge verwachtingen gekomen en als je dan geblesseerd raakt, dan heb je dit wel even nodig. Bij Ajax weet je dat je moet vechten voor je plek. Helemaal als de andere jongens hun contract verlengen, dan weet je dat het een mooie concurrentiestrijd wordt. Vandaag stonden we allemaal in de basis en je ziet dat het zijn voordelen heeft. De trainer heeft veel opties om uit te kiezen. Het is vechten voor je plek.”

Ziyech: “We maken ons niet heel snel druk”