Quincy Promes werd afgelopen zomer veel geld van Sevilla naar Amsterdam gehaald. Toch is de aanvaller nog niet onomstreden bij Ajax. Erik ten Hag, die in het seizoen 2012/’13 al met Promes samenwerkte, begrijpt maar weinig van de kritiek.

“Ik zat hem in Deventer regelmatig achter zijn broek en dat is in Amsterdam niet anders. Quincy heeft af en toe gewoon een schop onder zijn kont nodig, al is hij nu een heel stuk volwassener dan destijds. Quincy is geen jochie meer, maar een man”, zegt de Ajax-trainer in gesprek met Voetbal International.

“Dat heeft ook een rol gespeeld in zijn komst. Bij Ajax zijn we heel ambitieus, ook Europees. Dan kan je niet met alleen jochies spelen, maar heb je spelers nodig met ervaring. Blind en Tadic brachten dat vorig seizoen al mee en Quincy doet dat dit seizoen. Hij is 27 jaar, heeft al heel veel meegemaakt. Quincy heeft de nodige bagage, maar is toch ook nog heel hongerig.”

Hoewel Promes tussen 2014 en 2018 bij Spartak Moskou een van de grote sterren van de Russische competitie was, moet hij zich in NEderland toch opnieuw bewijzen. “Het klinkt gek omdat Quincy in Rusland zoveel heeft gewonnen, maar eigenlijk heeft hij hier alles nog te winnen”, vervolgt Ten Hag. “Normaal gesproken ben je onomstreden als je bijna veertig interlands hebt gespeeld, dat is bij Quincy niet zo. Ik vind dat vreemd, maar het is zoals het is.”

Afgelopen dinsdag kreeg Quincy Promes in de wedstrijd tegen Lille OSC (3-0) een basisplaats van Ten Hag en was hij belangrijk door de openingstreffer te maken.