Quincy Promes speelde vorig jaar bij Sevilla een wisselvallig seizoen en kende ook een moeilijke start bij Ajax, maar heeft zich in de afgelopen tijd in de basis geknokt. Toch blijft de 27-jarige aanvaller bij een bepaalde groep mensen altijd het mikpunt van kritiek. Promes hoopt de criticasters in de huidige interlandperiode met Oranje de mond te snoeren.

“Ik hoop deze vorm vast te houden”, aldus de buitenspeler bij Veronica Inside. “Ik denk dat ik goed teruggekomen ben na zo’n wisselvallig seizoen. Het was een leerzaam jaar. Ik neem de positieve dingen mee, maar ik had er meer verwachtingen van. Het ligt nu achter me. Ik ben mentaal sterk genoeg om realistisch naar mijn situatie te kijken en daarom ben ik nu bij Ajax.”

Promes hoopt zijn huidige vorm bij Ajax dan ook mee te kunnen nemen naar het Nederlands Elftal. “Dit is een mooie kans om te laten zien dat ik ook op dit podium van waarde kan zijn”, vervolgt de Amsterdammer, die zegt weinig te kunnen met de kritiek van sommige mensen. “De een is voor, de ander is tegen. Daar trek ik mij niet zo veel van aan, met die kritiek kan ik niets. Ik krijg alleen mee wat relevant is, dus feedback van de trainers, medespelers en familie.”

“Ik weet niet waar het vandaan komt. Dat moet je aan degenen vragen die altijd negatief zijn over mij. Als ze het kunnen onderbouwen, ben ik er ook benieuwd naar”, vraagt Promes zich hardop af, die wijst naar het vertrouwen dat hij van Ronald Koeman en Erik te Hag krijgt. “Zij zien van dichtbij hoe ik mij ontwikkel. Het zijn geen kleine meneren in het voetbal. Als zij vertrouwen in je hebben, zegt dat genoeg.”