Ajax won vrijdagavond met 4-2 op bezoek bij PEC Zwolle. De Amsterdammers begonnen uitstekend en kwamen binnen 30 minuten op een 0-3 voorsprong. Toch werd het duel nog onnodig spannend. “We hadden een goede start en maakten snel drie goals. Maar zoals je ziet is de wedstrijd pas beslist na 90 minuten. Aan het einde werd het onnodig spannend, maar we begonnen wel goed dat is zeker zo”, laat Quincy Promes weten aan de NOS.

De aanvaller scoorde twee keer en had dus een groot aandeel in de uitstekende start van zijn ploeg. “Ik voel me goed en probeer elke wedstrijd belangrijk te zijn voor het team. Vandaag mag ik er weer twee scoren, maar voor mij is het belangrijker dat we winnen. Complimenten naar het team.”

Mede door de noodgedwongen wissels verloor Ajax de controle op de wedstrijd. “In de eerste helft hadden we eigenlijk de volledige controle. Met name de tweede helft was matig. We gaven te vaak de lange bal en gingen te veel mee in hun spel. Uiteindelijk werd het nog onnodig spannend. Dat mag niet gebeuren. We moeten de volle 90 minuten domineren, maar we laten de tegenstander terug komen in de wedstrijd. Dat moet wel beter. Al met al kunnen we de positieve dingen mee nemen naar dinsdag.”

Uitspraak UEFA: geen uitsupporters naar Chelsea