Ajax speelde dinsdagavond met 4-4 gelijk tegen Chelsea. De Amsterdammers kwamen met 1-4 voor, maar door discutabele beslissingen van de scheidsrechter moesten de Ajacieden met negen man verder. “Nee, ik heb nog nooit zo’n bizarre wedstrijd gespeeld. Deze komt wel op nummer één, denk ik. Ik begreep de beslissingen niet van de scheidsrechter. We verliezen daardoor twee man in één minuut, dat is heel zuur. Iedereen was gefrustreerd in de kleedkamer na de wedstrijd. We voelen ons benadeeld. Zeker na zo’n goede wedstrijd. Tot aan de 1-4 is er niks aan de hand. En dat bij Chelsea-uit, dat is niet niks”, blikt Quincy Promes met VI  terug op de knotsgekke wedstrijd.

“We hebben er met z’n allen keihard voor geknokt. We waren erop gebrand om hier een goed resultaat neer te zetten. En dan wordt door zo’n moment de hele wedstrijd gekanteld en staan we uiteindelijk maar met een punt”, vervolgt de aanvaller, die ondanks het benadeelde gevoel niet iemand de schuld ervoor wilt geven. “Ik wil liever naar onszelf kijken en niet iets of iemand de schuld geven. Maar het is duidelijk dat we een benadeeld gevoel hebben. Ik laat het aan anderen over om er over te oordelen of het correct was.”

Na 17 wedstrijden staat de teller van Promes nu op 11 goals. “Ik wil elke wedstrijd laten zien dat ik van waarde kan zijn voor het team. Ik wil wedstrijden winnen met het team. Ik ben in een goede vorm en wil dit vasthouden.”

Ten Hag: “We worden wel heel hard gestraft”