Behalve Dries Mertens en Bas Dost, was Ajax afgelopen week ook bezig om Davy Pröpper binnen te halen. De Amsterdammers deden een bod op de negentienjarige aanvallende middenvelder en maakten afgelopen maandag bij monde van technisch manager Danny Blind nog eens de interesse kenbaar. Ted van Leeuwen, technisch directeur van Vitesse, liet echter direct weten dat een vertrek onbespreekbaar was.

Terwijl Vitesse dinsdag verkondigde dat Pröpper een spreekverbod heeft omtrent de interesse van Ajax, sprak Voetbal International eerder wel met de talentvolle speler. ‘Afgelopen week werd ik op de hoogte gebracht van de interesse van Ajax’, zegt Pröpper.

‘Natuurlijk is het geweldig als zo’n grote club je wil hebben. Maar de reactie van Vitesse was ook duidelijk. Ze willen me niet laten gaan omdat ze in mij een belangrijke speler voor de toekomst zien. Na alle recente ontwikkelingen binnen de club, is dat ook een groot compliment.’

Pröpper staat op het punt om zijn handtekening te zetten onder een nieuw contract bij Vitesse. De Arnhemmer kende een sterke eerste seizoenshelft, waarin hij in achttien duels drie keer scoorde. Momenteel kan hij echter onder Albert Ferrer niet op een basisplaats rekenen.

Bron: VI