De strijd om de handtekening van Matthijs de Ligt is de afgelopen dagen in volle hevigheid losgebarsten en Paris Saint-Germain lijkt nu all-in te gaan om de 19-jarige aanvoerder van Ajax binnen te halen. Volgens Het Catalaanse SPORT zou de Franse kampioen 90 miljoen euro overhebben voor De Ligt en kan hij een contract voor vijf seizoen ondertekenen waarin hij 75 miljoen euro kan gaan verdienen!

SPORT schrijft dat PSG de verdediger ‘koste wat kost’ naar Parijs wil halen en heeft hiervoor twee troeven in huis. De eerste zou de ‘fantastische relatie’ tussen de nieuwe technisch directeur Leonardo en zaakwaarnemer van De Ligt, Mino Raiola, zijn. De tweede troef is het duizelingwekkende salaris dat de verdediger kan gaan verdienen in het Parc des Princes.

Met de bedragen zouden de Parijzenaren het voorstel van Barcelona op alle voorwaarden overtreffen. Naar verluidt zouden De Ligt in het Camp Nou vijf tot zeven miljoen per jaar minder gaan verdienen. Ook de 90 miljoen, waarvan 10 miljoen zou bestaan uit bonussen, zou flink hoger zijn dan de 75 miljoen euro die Barcelona bereid zou zijn te betalen.