Paris Saint-Germain viste achter het net voor de komst van Frenkie de Jong maar richt nu alle peilen op Matthijs de Ligt, zo meldt De Telegraaf. Bovendien zou de koploper van de Ligue 1 ook geïnformeerd hebben naar Donny van de Beek.

De aanvoerder van Ajax staat komende zomer open voor een nieuwe stap en wordt in verband gebracht met Barcelona, Bayern München, Manchester City, Juventus en PSG. Daarbij zouden de laatste twee op dit moment de beste papieren hebben.

Belangrijk argument in de keuze van 13-voudig international is dat hij, met het oog op zijn ontwikkeling, wekelijks aan spelen wil toekomen en zo zijn basisplaats in Oranje kan veiligstellen. Bij PSG lijkt die kans het grootste te zijn, aangezien Thiago Silva aan zijn laatste seizoen lijkt bezig te zijn.

Het Algemeen Dagblad denkt dat de vraagprijs voor Juventus nog wel eens de reden kan zijn om af te haken in de strijd om de Golden Boy. ‘Als Manchester City en Paris Saint-Germain hun oliegeld zouden aangrijpen om de prijs tot nog grotere hoogte op te stuwen, zou Juventus af kunnen haken in deze ratrace. Maar de Italiaanse club put vertrouwen uit de gesprekken die het voerde met het kamp rond De Ligt’, aldus het AD.

De interesse van PSG in Van de Beek lijkt iets minder concreet te zijn. De Parijzenaren hebben namelijk ook een oogje op Idrissa Gueye van Everton. Volgens Engelse media is de middenvelder van Ajax in beeld bij the Toffees bij een vertrek van de Senegalees. Van de Beek zelf wil het seizoen bij Ajax in ieder geval eerst afmaken voordat hij nadenkt over een transfer.