Het is geen geheim meer dan Paris Saint-Germain Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt graag naar de Lique 1 wil halen, maar de Fransen willen nóg een Ajacied aan de selectie toevoegen. Het doorgaans goed ingevoerde L’Équipe pakt uit met het nieuws dat PSG verregaande interesse heeft in Donny van de Beek.

Volgens de Franse sportkrant wil Thomas Tuchel deze winter zijn middenveld versterken en de 21-jarige Van de Beek zou precies in het profiel passen dat de trainer heeft opgesteld. De Duitser zou de viervoudig Oranje-international dan ook als de ideale versterking zien. Volgens L’Équipe verwacht PSG dat een openingsbod van 20 miljoen euro genoeg moet zijn voor een plekje aan de onderhandelingstafel met Ajax.

De vraag is of Ajax wil meewerken aan een vertrek van Van de Beek. De Amsterdammers lieten al diverse malen weten dat er deze winter niemand mag vertrekken. Van de Beek beschikt nog over een contract tot medio 2022. Bij Ajax was hij tot dusver goed voor 112 wedstrijden, waarin hij 21 keer scoorde en 16 assists afleverde.