© Proshots

De KNVB heeft besloten om de wedstrijd PSV-Ajax van zondag 23 april niet te laten verplaatsen naar de daaropvolgende maandag. Peter Bosz stelde tijdens de persconferentie afgelopen vrijdag dat de KNVB  vanwege het drukke programma van Ajax door de Europa League-duels met Schalke 04 flexibeler moest zijn met het verplaatsen van wedstrijden. Ajax speelt op 20 april de tweede wedstrijd tegen Schalke 04, waarna drie dagen later de topper tegen PSV plaatsvindt.

De KNVB stelde in eerste instantie dat zo’n verplaatsing bespreekbaar was, maar meldde gisteren in een statement dat het duel gewoon op de afgesproken datum afgewerkt zal worden. “Het verzetten van een topwedstrijd verlangt een organisatie van clubs, politie en burgemeesters. Er is op deze korte termijn geen ruimte om aan zo’n verzoek mee te werken.”

Algemeen directeur van PSV Toon Gerbrands had eerder op de dag direct geërgerd gereageerd op het bericht dat de KNVB een verplaatsing bespreekbaar vond. “Er is geen overleg over geweest. De KNVB probeert het eigen straatje schoon te vegen.”