De kans dat Mounir El Hamdaoui komende zomer bij Ajax zal vertrekken lijkt steeds groter te worden. De spits, die sinds de komst van Frank de Boer in onmin leeft met de club en de fans, zou reeds aanbiedingen hebben gehad van Villarreal en PSV. Wat Ajax voor El Hamdaoui zou willen hebben is niet bekend.

Villarreal neemt komende zomer zo goed als zeker afscheid van Giuseppe Rossi. De Italiaan lijkt op weg naar FC Barcelona, dat hem graag als back-up achter David Villa wil hebben. De Yellow Submarine is in de zoektocht naar een nieuwe aanvalsleider uitgekomen bij El Hamdaoui.

Zijn huidige situatie bij Ajax zou daarbij één van de belangrijkste redenen zijn voor de Spaanse ploeg om contact op te nemen met het management van El Hamdaoui. Op deze wijze hoeft Villarreal niet de hoofdprijs te betalen en kan het geld dat ontvangen wordt door de transfer van Rossi geïnvesteerd worden in andere onderdelen van het team.

Naast Villarreal zou ook PSV contact hebben gezocht met de huidige spits van Ajax. De Eindhovenaren nemen komende zomer afscheid van Danny Koevermans en Marcus Berg en moeten Jonathan Reis nog zeker tot november missen en zijn dus naarstig op zoek naar een nieuwe spits. Marcel Brands, technisch directeur bij PSV, is een oude bekende van El Hamdaoui en zou de spits dolgraag naar Eindhoven willen halen. Het enige probleem waar PSV tegen aan lijkt te lopen is de vraagprijs van Ajax (om en nabij de vijf miljoen) en het honorarium van El Hamdaoui. De voorkeur van de spits zelf zou volgens een goed ingewijde bron in Eindhoven liggen.

Tekst: Voetbalinfo          Foto: afdb.nl – BJMa