De Telegraaf verraste dinsdagochtend door met het gerucht te komen dat Ajax werk wil maken van de komst van Steven Bergwijn. Inmiddels heeft ook de Eindhovense club gereageerd op het nieuws en laat weten dat het niet wil meewerken aan het vertrek van de Oranje-international naar een concurrent.

PSV liet aan Voetbal International weten dat wanneer de Amsterdammers zich officieel melden voor de 21-jarige aanvaller, ze een keiharde nee zullen krijgen. Daarmee hopen de Brabanders een signaal af te geven dat ze niet gevoelig zijn voor de powerplay van Ajax. Verschillende kenners lieten zich er eerder al over uit dat Ajax gezien de financiële middelen wel een het Bayern München van Nederland zou kunnen worden. Der Rekordmeister staat erom bekend hun directe concurrenten te verzwakken door hun beste spelers weg te kopen.

PSV-woordvoerder Thijs Slegers laat in het Eindhovens Dagblad weten: “Wij hebben niets gehoord van Ajax of de zaakwaarnemer hierover”, laat woordvoerder Thijs Slegers weten. “Een transfer naar Ajax is voor ons onbespreekbaar.”

De zaakwaarnemer van Bergwijn, Fulco van Kooperen, bevestigde dat Ajax inmiddels al contact met hem heeft opgenomen en dat de interesse serieus is. Bergwijn zou naar verluidt zo’n 40 miljoen euro moeten kosten. Het Eindhovens Dagblad acht de kans klein dat de transfer er daadwerkelijk van gaat komen. Alleen wanneer er ‘enorm grof geschut’ wordt ingezet of Bergwijn zelf wil de overstap graag maken, zou dit denkbaar zijn.