Daniel Schwaab vond dat scheidsrechter zondag op de hand van Ajax waas. De Duitser vindt dat Kevin Blom bij de Amsterdammers meer toe liet, zo zei hij tegen PSV TV.

Schwaab vond het niet erg dat de topper stevig was, maar vond dat Joël Veltman over de schreef ging: “Dat is voetbal, al hoort de elleboog daar wat mij betreft niet bij. Maar duwen en trekken is in zo’n wedstrijd heel normaal. Al is het ook de verantwoordelijkheid van de scheidsrechter om een duidelijke lijn te trekken. Dat is hem niet altijd goed gelukt.”

“Ik had het gevoel dat als wij een beetje duwden er gefloten werd en andersom mocht iets meer,” zegt de verdediger. “Wij mogen soms iets gemener spelen. Daarover hebben we niet gesproken, maar daar kunnen we het wel eens over hebben.”

Schwaab ontkent dat PSV te veel respect toonde voor Ajax. “Nee hoor. Het was ons plan om Ajax te laten komen, defensief alles op orde te hebben. En dan hopen op een counter, want daar liggen kwaliteiten van ons. Dat hebben we dit seizoen al laten zien. Helaas moesten we al snel wisselen vanwege de blessure van Jürgen.”