SDC Putten heeft ontstemd gereageerd op de komst van het B-elftal van Ajax. De Gelderse club had zich voorbereid op de komst van het eerste elftal van Ajax met een flinke tribune, forse ticketprijzen (€20 voor een zitplaats) en plaatste berichten over ‘selfies met Matthijs de Ligt en Klaas Jan Huntelaar’.

Maar die kwamen er dus helemaal niet, want zij gingen met Ajax naar Hattem. Miel Drinkhuis vertelt aan De Stentor dat dit allemaal vooraf gecommuniceerd was: “Wij hebben gecommuniceerd dat de A-selectie in tweeën zou worden geknipt en het beste deel in Hattem zou spelen. SDC Putten betaalt een aanzienlijk ander bedrag dan Hattem voor een bezoek van Ajax.”

Albert de Bruin, voorzitter van SDC Putten is het daar niet mee eens: “Dit is 100 procent niet waar en het verdraaien van feiten. In een gesprek op 17 mei is duidelijk afgesproken dat hier geen Jong Ajax of B-keuze zou komen. Anders hadden we niet zo op hoeven schalen met een tribune en toegangsprijzen. Ook Nordsjaelland is zeer verrast en gepikeerd want dit was ook tegen hun afspraken met Ajax, die hetzelfde waren als die van ons. Ajax moet zijn fout erkennen.”