Sergio Ramos pakte vorig seizoen in de eerste ontmoeting van Real Madrid tegen Ajax in de achtste finale van de Champions League een bewuste gele kaart. Dit zodat hij tijdens de return geschorst was en in de kwartfinales weer een schone lij zou hebben. Het icoon van de Madrilenen greep de return aan om een documentaire over zichzelf op te nemen maar moest tot zijn afgrijzen toekijken hoe zijn team vernederd werd door de Amsterdammers.

“Het was een moeilijke dag voor ons”, zo vertelt Ramos tijdens de presentatie van de documentaire. “We waren bezig met opnames, maar laten we er maar niet meer te veel bij stilstaan. Het was een pijnlijke dag voor alle Real Madrid-supporters, want niemand had verwacht dat Real er op die manier uit zou gaan. Toen we zagen wat er gebeurde, zijn we meteen gestopt met draaien, want dat leek ons niet gepast”

Ajax won de wedstrijd met 1-4, dankzij doelpunten van Hakim Ziyech, David Neres, Dusan Tadic en Lasse Schöne, en plaatste zich ten koste van de Koninklijke voor de kwartfinales van het miljoenenbal. “Je weet nooit wanneer het beste moment is om een docu op te nemen. Achteraf gezien hadden we misschien beter drie jaar geleden kunnen beginnen met filmen”, verzucht Ramos.