Sergio Ramos pakte vlak voor tijd een gele kaart in de Johan Cruijf Arena en is daardoor geschorst voor de return tegen Ajax. Wie oplette, zag al dat het waarschijnlijk een bewussie was.

Gele kaarten worden pas na de kwartfinale kwijtgescholden en met die gedachte, miste Ramos waarschijnlijk liever de return tegen Ajax dan één van de duels in de kwartfinale, als Real Madrid die bereikt. “Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik het niet bewust deed. Gezien de stand was dat wel iets waar ik mee bezig was”, zo citeert het Algemeen Dagblad de aanvoerder van de Madrilenen.

De UEFA legt stromen langere schorsingen op aan spelers die expres een kaart pakken en op Twitter kwam Ramos dan ook razendsnel met een ander verhaal. ”Het doet mij, meer dan wie dan ook, pijn dat ik de return moet missen. Het beste van vandaag is het resultaat, het ergste is dat ik mijn teamgenoten in de volgende wedstrijd niet kan helpen.”