Bondscoach Bert van Marwijk lijkt weinig wijzer te zijn geworden van het oefenduel tegen Oostenrijk. Zijn ploeg speelde een matige wedstrijd tegen een krachteloze opponent die simpelweg niet beter kon.

Aan de hand van een bij vlagen briljante Elia kreeg Oranje in de betere tweede helft alle ruimte om de arme Oostenrijkers op de pijnbank te leggen: 3-1.

De buitenspeler van HSV scoort door zijn sterke spel een hoge beoordeling. Zijn aanvalspartner Huntelaar miste legio kansen maar krijgt toch een krappe voldoende dankzij zijn prachtige doelpunt.

Hoogtepunt van het duel was zonder terwijl de geweldige volley waarmee Wesley Sneijder halverwege de eerste helft de Oostenrijkse doelman Jürgen Macho passeerde (1-0). De kleine middenvelder toonde meer dan eens zijn grote klasse en gaat met een dikke voldoende terug naar Milaan. Oranje leverde een leuke tweede helft af en telt behalve de ongelukkige invaller Wisgerhof geen onvoldoendes.

De Jong, Strootman en Van Nistelrooy speelden als invaller te kort om in aanmerking te komen voor een cijfer.

Speler   Cijfer
Stekelenburg Speelde degelijk, maar kreeg vrijwel niets te doen. Sneu dat tegengoal ontstond na domme overtreding van Wisgerhof. 7
Van der Wiel Bijna onzichtbaar, nam te weinig deel aan het aanvalsspel.Had geluk dat Arnautovic ook weinig zin had. 6
Heitinga Was sterk in de passing en speelde een degelijke wedstrijd tegen de eenzame Oostenrijkse spits Maierhofer. 7
Mathijsen Had makkelijke avond tegen de machteloze Oostenrijkers. Kreeg na zijn blessure vooral speeltijd om wedstrijdritme op te doen. 7
Pieters Weinig fouten en deed actief mee aan het aanvalsspel. Zijn puntgave voorzet belandde precies op de kruin van Huntelaar (2-0). 7
Kuyt Hoewel op zijn werklust wederom niets viel aan te merken leed de Katwijker teveel balverlies en leverde hij weinig bruikbare ballen af. 6
Van Bommel Speelde voor zijn doen ongewoon slordig. De aanvoerder van Oranje maakte veel onnodige overtredingen en was matig in de passing. 6
Janssen In eerste helft had hij de allure van een veteraan. Viel daarna iets terug, maar was prima alternatief op plek naast Van Bommel. 7
Sneijder Leverde de bal te vaak in maar toonde minstens zo vaak zijn unieke klasse. Zijn wonderschone treffer was oogstrelend. 8
Afellay De dartele middenvelder speelde dreigend maar dreef zijn acties soms te ver door. 7
Huntelaar Miste voor rust legio kansen. Nam na rust revanche met zijn zesde goal in Oranje op rij. 6
Elia Kreeg als invaller publiek op de banken met zijn ruime assortiment aan heerlijke bewegingen. 8
Wisgerhof Zorgde met oliedomme overtreding ervoor dat Oranje de nul niet wist te houden. Drukte daarmee een negatief stempel op zijn wedstrijd. 5