De transfer van Răzvan Marin naar Ajax lijkt snel afgerond te kunnen worden. Volgens Sudinfo heeft de middenvelder van Standard Luik toestemming gekregen om donderdag naar Amsterdam af te reizen voor een medische keuring.

Mocht de 22-jarige Marin de keuring donderdag doorstaan, zal hij zijn handtekening gaan zetten onder een contract van vijf jaar bij Ajax. De Telegraaf meent dat Amsterdamse club 12 miljoen euro voor de Roemeens international, maar volgens La Dernière Heure ligt dat bedrag nog een stuk hoger. De Belgische krant noemt een bedrag van 14 miljoen euro. Ook zou Standard Luik een doorverkooppercentage hebben bedongen.

Erik ten Hag noemde Marin eerder al een ‘dynamische speler’. “In het lopen, maar ook in de passing. Zowel kort als lang. Het is een echte verbindingsspeler”, aldus de Ajax-trainer. “Ik zal niet ontkennen dat we hem op de radar hebben. Hij viel ons op toen we tegen Standard Luik gingen spelen. In de voorbereiding op dat duel viel hij op en toen zijn wij hem gaan volgen: de staf en de scouting.”

Woensdagavond kwam Marin speelde Marin Standard Luik tegen AA Gent. In de laatste minuut scoorde hij de winnende 2-1 uit een penalty.