Donny van de Beek werd afgelopen zomer nadrukkelijk in verband gebracht met een vertrek naar Real Madrid, maar de kans dat de Spaanse grootmacht terugkomt voor de middenvelder van Ajax lijkt klein. De Koninklijke is volgens diverse Spaanse media vastberaden om in januari de onderhandelingen met Christian Eriksen op te starten.

Afgelopen zomer waren Van de Beek, Eriksen en Paul Pogba van Manchester United een aantal van de belangrijkste transfertargets van Real, maar uiteindelijk kwam geen van de drie naar het Estadio Santiago Bernabéu. Deze winter wil de club van trainer Zinedine Zidane dus alsnog toeslaan bij Eriksen, zo schrijft onder meer Marca.

Eriksen heeft bij zijn club Tottenham Hotspur een contract tot medio 2020 en heeft een voorstel voor een verlenging naast zich neergelegd. Om te voorkomen dat de Deen deze zomer gratis de deur uitloopt, zullen de Spurs hem in januari moeten verkopen. Een transfer van Van de Beek naar de Spaanse hoofdstad lijkt hiermee dan definitief van de baan.