Real Madrid lijkt zich weinig zorgen te maken over de dubbele Champions League-ontmoeting met Ajax, zo menen Sierd de Vos en Edwin Winkel. Volgens de kenners van het Spaanse voetbal kent men Ajax in Spanje alleen van de prestaties in het verleden.

Winkels vertelt over het gesprek dat hij onlangs had met de hoofdredacteur van de krant AS over de wedstrijd van woensdag. “Voor ons is Ajax vooral een herinnering, zei hij. Eind jaren zestig kwamen ze hier voor het eerst spelen, toen kenden wij alleen het wasmiddel dat Ajax heet”, aldus de journalist in het Algemeen Dagblad. “Het Nederlandse voetbal is nu opnieuw niet meer dan een wasmiddel, ze kennen er niet zo veel van.”

Volgens De Vos maakt Ajax dan ook weinig kans tegen Real. “Als je de twee elftallen naast elkaar legt, dan is Ajax op één, hooguit twee posities net zo goed of beter bezet. Op negen, tien posities dus niet.” Daarnaast komt De Koninklijke steeds beter in vorm. “Sinds Santiago Solari definitief hoofdtrainer is geworden, heeft hij het aardig op de rit. Hij heeft een karakter dat veel succes oogst bij zijn spelersgroep. Die zien nu dat grote kanonnen niet meer heilig zijn.”