Nadat Real Madrid een aantal weken geleden uit de koker kwam rollen als tegenstander, tijdens de loting voor de achtste finales van de Champions League, waren velen positief gestemd over de kansen van Ajax. Inmiddels heeft de Koninklijke de smaak weer aardig te pakken.

Voor de winterstop leek Real dolende te zijn, maar woensdagavond maakte de Spaanse grootmacht indruk tijdens ‘El Clasico’ tegen Barcelona (1-1). Ajax zoekt daarentegen wanhopig naar de vorm van voor de winterstop. De clash met Real lijkt dan ook een paar weken te laat te komen, denkt ook Michel Teeling.

“In vijf weken is de teneur veranderd. Ajax speelde toen nog het beste voetbal van Nederland”, zegt de FOX Sports-commentator in het programma Voetbalpraat. “Maar Ajax is nu een paar slechte wedstrijden verder. Real doet het daarentegen juist heel goed. De rollen zijn omgedraaid. Een kans heb je altijd, maar als ik het nu moet zeggen: zeventig procent Madrid door, dertig procent kans voor Ajax.”

“Als je ziet hoe snel Real Madrid omschakelt… Dat is ook een zwak punt van Ajax, daar hebben ze moeite mee. Ajax kan de borst natmaken”, aldus Teeling.