Youri Regeer is één van de acht Ajacieden die aanwezig is op het WK O17. De pas 16-jarige middenvelder ontwikkelt zich uitstekend en veroverde al een basisplaats in Ajax O19 begin dit seizoen. Ook in Brazilië heeft hij zich inmiddels in de basis gespeeld. “Dat ik daadwerkelijk mee mocht naar Brazilië, daar had ik aan het begin van dit jaar niet van durven dromen. Ik had daar niet op gerekend. Je moet reëel zijn; ik kwam nieuw in een team dat deze zomer Europees kampioen was geworden. Dan sta je ook niet zomaar in de basis”, vertelt het talent aan OnsOranje.

Nederland O17 kende een ontzettend moeilijke start op het WK. Uitschakeling werd door een knappe 4-0-zege op Amerika maar net voorkomen. “We hebben een paar harde klappen te verwerken gehad. Als je twee keer verliest op een WK lig je er meestal uit. Maar een dag of twee na de nederlaag tegen Senegal kwam het besef; we hebben nog een kans.”

Inmiddels heeft Oranje O17 de halve finale bereikt. Door een zege op Paraguay blijft het vooraf gestelde doel nog altijd mogelijk om na te streven.  “We hebben ons vooraf een doel gesteld en dat is wereldkampioen worden. We zijn ambitieus en streven een doel na. Met deze groep hebben we de kwaliteiten om wereldkampioen te worden. Dan moet je dat ook nastreven, vind ik.”

De halve finale tegen Mexico O17 wordt op 14 november (20:30 uur) gespeeld.