Bij Ajax O19 zijn de WK-gangers vorige week teruggekeerd. Alle acht zullen ze mee reizen naar Lille voor de Youth League. Eén daarvan is Youri Regeer. De middenvelder is momenteel Ajax’ topscorer in de Europese jeugdcompetitie. “Het is een mooie prestatie als jongste van de groep en omschrijft hoe dit seizoen voor mij verloopt. Maar ik ben er persoonlijk niet mee bezig om topscorer te worden. We zijn één team en misgunnen elkaar niets. Het maakt niet uit wie er scoort, als we maar een mooie uitslag neerzetten en mooi voetbal op de mat leggen”, laat hij weten op Ajax.nl.

Met zijn diepgang in zijn spel en de drang naar voren is de vergelijking met Donny van de Beek al snel gemaakt. “Hij creëert ook ruimtes voor anderen. Ik heb weleens gehoord dat ik geen echte Ajax-speler ben, maar je merkt dat het steeds meer gewaardeerd wordt, dat mensen het in gaan zien. Ik ben een teamspeler, geef niet snel op en ga altijd door het vuur voor het team.”

Lille-uit

Lille staat momenteel met 9 punten eerste in de groep. Ajax volgt met 7 punten. Bij winst is het zeker van de volgende ronde. “Bij een zege zijn we zeker van overwintering, alleen weet je dan nog niet of je eerste bent of niet. Maar wij willen eerste worden in de groep en daarvoor moeten we twee keer winnen.” Teamgenoot, en topscorer van het WK O17, Sontje Hansen is het daarmee eens. “Wij gaan natuurlijk voor de eerste plek. Wij horen met deze groep eerste te worden, dus dan gaan we daar ook voor.”

Ajax O19 wint van Twente, O15 ruim langs Utrecht