Youri Regeer tekende deze week zijn eerste contract bij Ajax. De middenvelder ligt, na het ingaan van zijn contract op 18 augustus, tot medio 2022 vast. “Het is heel mooi dat de club mij deze kans geeft en ik het zelf heb afgedwongen. Het is een beloning van de club voor mij, maar ik ben er nog lang niet. Het is van kleins af aan mijn droom geweest om Ajax te halen”, vertelt hij voor de camera van Ajax TV.

Hoofd Jeugdopleiding Saïd Ouaali laat weten waarom Ajax het talent heeft beloond met een contract. “Youri heeft zich de afgelopen tijd zo goed ontwikkeld dat wij besloten hebben om hem te belonen. Hij begon bij O16, maakte toen de stap naar O17 en heeft inmiddels ook voor O19 al gespeeld. Hij heeft laten zien dat hij ontzettend veel investeert in zijn ontwikkeling. Youri is een veelzijdige middenvelder, kan op meerdere posities uit de voeten en heeft ook veel verschillende vaardigheden. Hij heeft diepgang, is balvaardig, een teamspeler, heeft scorend vermogen en is een dienende speler. Ook kent hij zijn eigen beperkingen en krachten. Dat maakt hem zo bijzonder en waarom wij hem hebben beloond met een contract.”

Regeer kent inderdaad zijn eigen verbeterpunten en hoopt daar komend seizoen in zo veel mogelijk wedstrijden aan te kunnen gaan werken. “Mijn verbeterpunten zijn hoe ik moet staan in het veld, tussen de linies, hoe ik beter kan openstaan of de bal kan vragen. Komend seizoen wil ik zo veel mogelijk wedstrijden spelen, het liefst in de O19. Elke dag het beste uit mezelf willen halen en dan zo snel mogelijk door willen stromen.”

Ajax contracteert ook Youri Regeer