© Proshots

Michael Reiziger is goed begonnen aan zijn nieuwe avontuur als trainer van Jong Ajax, het speelde tot nu toe 4 wedstrijden, het won er drie en speelde er één gelijk. Daarmee deelt Jong Ajax de eerste plek met het verrassend goed presterende FC Oss en MVV. Vrijdagavond neemt Reiziger het met zijn ploeg in Helmond op tegen Helmond Sport.

Tegenover de camera van Ajax TV laat de trainer zich uit over de eerste 4 wedstrijden onder zijn leiding, en de verwachte toekomst in de Jupiler League. “We hebben een jonge ploeg waar veel voetbal en ook veel drive in zit. Je weet nooit hoe je start is, maar wel dat je kwaliteit hebt. Als je dat kan mixen, dan kun je best veel punten halen. Het is pas het begin, maar die overwinningen smaken wel naar meer.”

Met de gedeelde koppositie opzak beseft Reiziger dat dit extra druk met zich meebrengt, Jong Ajax is nu de te kloppen ploeg. “Dat is natuurlijk wat we willen, we willen deze jongens naar het eerste krijgen. En in het eerste krijg je dat, dat je tegen ploegen speelt die zich helemaal inzakken, en ook die moet je verslaan. Dus wat dat betreft hebben we nu precies wat we willen. Wat we hebben meegenomen van RKC thuis is dat we heel slordig waren. We moeten nog meer in de diepte spelen, de ruimtes benutten en lopende mensen hebben. Want ook al waren zij heel compact en heel ver ingezakt, er waren toch ruimtes die we konden benutten.”

Reiziger verwacht dat Helmond Sport zich anders zal opstellen tegen Jong Ajax: “Ingraven zullen ze waarschijnlijk niet doen, er zullen ook momenten komen dat ze ons vast willen gaan zetten, maar dat zullen er niet veel zijn omdat wij voornamelijk op de helft van de tegenstander spelen.”