Jong Ajax is maandag gestart aan het nieuwe seizoen. Er waren niet alleen nieuwe gezichten in de spelersgroep, maar ook in de technische staf. Zo zal dit seizoen Michael Reiziger de leiding gaan krijgen over de beloften samen met Winston Bogarde als assistent. Qua spel kunnen de Ajax-supporters, net als vorig seizoen onder Marcel Keizer, ook dit seizoen weer rekenen op aanvallend voetbal.

“Ik ben als aanvaller door de jeugdopleiding van Ajax gekomen. Als je in het eerste van Ajax en Barcelona hebt gespeeld dan komt het verdedigen meestal op plek twee en aanvallen op de eerste plaats. Dus we zijn aanvallend genoeg. Het doel is een goed eindresultaat. Maar de jongens moeten voorbereid worden op het grote werk. En daarbij willen we zo veel en goed mogelijk helpen. De ervaring die Winston en ik met ons meebrengen moeten we proberen op onze groep over te brengen. Dat hoort ook bij de begeleiding van deze jongens om ze nog betere en completere voetballers te maken”, vertelt Reiziger in gesprek met Ajax TV.

De komende tijd zullen Reiziger en Bogarde ook naar de onderlinge taakverdeling gaan kijken. “Qua werk en samenwerking moeten we nog even gaan kijken hoe we dat het beste kunnen gaan neerzetten, maar daar hebben we alle vertrouwen in. We hebben er beide heel erg veel zin in en willen hard gaan werken”, besluit Bogarde.