Michael Reiziger is met Jong Ajax prima aan het seizoen begonnen. Het team staat eerste en in de strijd om de periodetitel op gelijke hoogte met Fortuna Sittard en NEC (de eerste twee speelrondes tellen niet mee voor de periodetitel, red.). “Periodekampioen zou erg mooi zijn. Elke prijs is een prijs, vind ik. Het is geen grote prijs, maar het is een prijs voor een periode. Een soort bevestiging. Maar ook als we ‘m niet winnen, vind ik dat we een heel goede periode achter de rug hebben. Wij willen nog wel veel meer stappen maken. Ik vind ook dat we meer het publiek moeten vermaken. Met snel en mooi spel, hoog tempo”, vertelt de trainer van de beloften in gesprek met de NOS.

“Ik ben niet verrast dat het zo goed gaat, omdat de groep heel veel kwaliteit heeft. In mijn ogen is kwaliteit nog altijd de voorwaarde om mooie wedstrijden te spelen én te winnen”, vervolgt Reiziger, die de kritiek op beloften-ploegen in de Jupiler League niet snapt. “Ik ken de mening van Edwin Lugt (voorzitter van Go Ahead Eagles die fel tegen de Jong-elftallen is, red.). Ik begrijp de kritiek niet echt, omdat ik denk dat wij juist een niveau met ons meebrengen. Kritiek is er vooral van clubs die niet een tweede elftal in de voetbalpiramide hebben. Onze aanwezigheid is alleen maar goed, denk ik. Het is ook een wake-upcall: doe wat aan je jeugdopleiding, gooi er extra tijd in.”

Reiziger geniet erg bij Jong Ajax en leert veel dingen bij van het trainerschap. “Ik heb het nu enorm naar mijn zin. Ik zie het wel. Ik werk goed met Winston. We kennen elkaar heel goed. We hebben hetzelfde meegemaakt en maken van weinig woorden hele zinnen. Of ik ooit trainer wordt van het eerste? Geen idee, maar je weet het nooit. Marcel Keizer kwam van Jong Ajax, Frank de Boer deed het vanaf de A-junioren en ook Louis van Gaal ging van de A-junioren naar het eerste elftal. Daar is niks over te zeggen…”