Jong Ajax heeft vrijdagavond met 3-3 gelijkgespeeld in en tegen Dordrecht. Het team van trainer Michael Reiziger kwam voor rust op een 1-3 voorsprong, maar verspeelde deze knullig in het tweede bedrijf. Danilo (2x) en Kühn scoorden namens de Amsterdammers.

Jong Ajax heeft wedstrijd in handen

Jong Ajax ging voortvarend van start met direct de eerste kans van de wedstrijd voor Jensen. De middenvelder kwam op de rand van de zestien vrij en kon de bal zo in de hoek plaatsen. Dordrecht-keeper Janssen hield de bal echter tegen. Lang hoefde Jong Ajax niet te wachten tot het doelpunt wél viel, want al in de zesde minuut was het raak. Na opnieuw een puike aanval van de Amsterdammers kwam de bal voor de voeten van Jong Ajax-spits Danilo. Het talent zag zijn schot dermate geblokt worden dat deze met een boog over Janssen het doel in verdween: 0-1.

Ondertussen ging de wedstrijd twee kanten op. Jong Ajax probeerde met mooi, verzorgd voetbal door het blok van Dordrecht heen te spelen, terwijl de thuisploeg met de rappe voorhoedespelers vooral gevaarlijk was in de tegenaanval. Acht minuten na de openingstreffer was het alweer gelijk. Jong Ajax kreeg een hoekschop te verwerken en vergat Cijntje accuraat te dekken. De buitenspeler werkte de bal achter Jong Ajax-keeper Kotarski.

Twee doelpunten in een minuut

De kansen bleven ook na de gelijke stand over en weer gaan. Jong Ajax kreeg de gevaarlijkste mogelijkheden via Danilo en Gravenberch. Danilo probeerde eerst met een vrije trap Janssen te verschalken, maar zag zijn schot gered worden. Een paar minuten later zette Lang zijn teamgenoot Gravenberch met een sublieme steekpass alleen vrij voor de keeper, maar ook hij zag zijn schot gekeerd worden.

Na twintig minuten te hebben gespeeld, maakte Kúhn het mooiste doelpunt van de wedstrijd. De buitenspeler stond aan de rechterkant van het strafschopgebied opgesteld, werd aangespeeld en krulde de bal vervolgens schitterend in de linkerbovenhoek: doelman Janssen was kansloos. Veel tijd kreeg Dordrecht echter niet om de achterstand te verwerken, want binnen een minuut scoorde Jong Ajax ook zijn derde doelpunt. Door goed druk te zetten op de verdediging van Dordrecht veroverde Ajax de bal en kwam deze terecht bij Danilo die koelbloedig afmaakte: 1-3. Het was eveneens de ruststand.

Dordrecht komt langszij

Aan het begin van de tweede helft paste Reiziger direct een dubbele wissel toe. Timber en Ekkelenkamp bleven in de kleedkamer achter, Nunnely en Solomans kwamen in de ploeg. De wissels leken Jong Ajax echter niet te helpen, want Dordrecht bleef alsmaar gevaarlijker worden. Hoewel Lang vanaf de linkerkant gevaar bleef stichten tussen de verdediging van Dordrecht, bleven de kansen van de thuisploeg alsmaar aanhouden. Het was dan ook wachten op het tegendoelpunt.

Na ruim een uur spelen scoorde Power via een scherpe voorzet die achter de verdediging van Jong Ajax belandde. De bal leek voorlangs te gaan, maar bij de tweede paal stond Power volkomen vrij om de bal binnen te werken: 2-3. Reiziger besloot vervolgens zijn laatste wisselmogelijkheid te gebruiken door nieuweling Traoré in de ploeg te zetten voor Kühn, maar ook deze wissel liet Jong Ajax niet beter voetballen. De Ajacieden gingen ver naar voren spelen, waardoor ruimte in de rug van de Jong Ajax-verdediging ontstond. Dordrecht zag daardoor kansen om aan de wedstrijd minstens een punt over te houden. Dat laatste lukte doordat Schuurman tien minuten voor tijd Kotarski voor de derde keer in de wedstrijd verschalkte: 3-3. Door het gelijkspel zakt Jong Ajax naar de elfde plaats in de Keuken Kampioen Competitie.

Opstelling Jong Ajax: Kotarski, Bakboord, Ter Heide, Botman, J. Timber (46. Solomons), Ekkelenkamp (46. Nunnely), Gravenberch, Jensen, Kühn (74. Traoré), Danilo, Lang