De transfer van Ricardo Kishna naar Lazio Roma is afgerond. De aanvaller doorstond (in tweede instantie) de medische keuring en beide clubs hebben overeenstemming bereikt over de voorwaarden van de transfer. Kishna tekent in Italië een contract voor vier jaar met een jaarsalaris van 1,2 miljoen euro. Ajax ontvangt gegarandeerd drie miljoen euro en dat bedrag kan door bonussen oplopen tot bijna vier miljoen euro. Kishna is niet de enige Nederlander bij Lazio Roma, ook Stefan de Vrij, Edson Braafheid en Wesley Hoedt komen uit voor de Italiaanse club.

Een vertrek van Kishna hing al een tijdje in de lucht, mede omdat Viktor Fischer weer helemaal terug is na een zware blessure en de nieuwe aanwinst Amin Younes ook goed uit de voeten kan op de linksbuitenpositie. Zaakwaarnemer Mino Raiola speelde ook een grote rol bij de overgang van Kishna naar de Romeinse club. Hij liet afgelopen jaar geen kans onbenut om aan te geven dat hij Kishna graag elders zou onderbrengen en dat Ajax hem niet op waarde schat. “Mijn persoonlijke mening is dat Frank de Boer een goede trainer is. Ik diskwalificeer hem niet als ik zeg dat het niet botert met Ricardo. Er is gewoon geen klik. Dan moet je verder kijken,” zei Raiola in maart van dit jaar tegen het AD.

Op 13 mei 2011 tekende Ricardo Kishna zijn eerste contract bij Ajax, dat hem tot en met 30 juni 2014 verbond aan de club. In januari 2014 maakte Ajax bekend dat zijn contract was verlengd tot en met 30 juni 2016, met een optie voor nog een seizoen.

In januari 2014 mocht Ricardo Kishna samen met Jaïro Riedewald en Riechedly Bazoer mee op trainingskamp met de A-selectie van Ajax naar het Turkse Belek. Na zijn officieuze debuut in de oefenwedstrijd tegen Trabzonspor, gaf De Boer aan dat Kishna na de winterstop niet meer terug zou keren naar de A1 van Ajax, maar zou pendelen tussen de A-selectie en Jong Ajax.

Ricardo Kishna maakte in januari 2014 zijn debuut in het betaald voetbal voor Jong Ajax, in de Jupiler League-uitwedstrijd bij FC Emmen, waar met 4-0 werd verloren. In februari 2014 scoorde Kishna zijn eerste officiële doelpunt in het betaald voetbal, in de thuiswedstrijd van Jong Ajax tegen VVV-Venlo. In de met 4-1 gewonnen wedstrijd scoorde Kishna in de 52e minuut de 2-1.

Begin maart 2014 maakte Ricardo Kishna zijn officiële debuut in de basis bij Ajax en een paar dagen later maakte Frank de Boer bekend dat Kishna definitief tot de A-selectie van Ajax behoorde. “Hij zit nu definitief bij de selectie en dat is al een grote stap voor hem. Hij moest even wennen, maar heeft zich snel aangepast”, vertelde De Boer destijds op een persmoment.

Ajax nieuws Ajax1.nl