Het is bekend dat Ajax een kritisch publiek heeft. De fans willen altijd het allerbeste spel zien van de spelers, het liefst met veel doelpunten. Zelfs nu Frank de Boer hun club naar titel nummer vier stuwt, blijven de fans streng. Ergens is dat ook wel terecht, want het is niet zo dat de koploper elke week de pannen van het dak speelt. Rechtsback Ricardo van Rhijn heeft wel een verklaring voor de kritiek.

“Het is wel een beetje terecht dat er soms fluitconcerten zijn. Dat sluipt er ook in door al die titels,” kaart hij in NuSport het torenhoge verwachtingspatroon aan. Hij zegt het niet erg te vinden daaronder te hoeven presteren: “De fans verwachten weer een vijfde titel straks. Die druk blijft er altijd en dat mag ook.” Dat de rechterverdediger reeds over een vijfde titel spreekt, toont aan dat het met het vertrouwen wel goed zit. Na de ruime overwinning tegen directe concurrent FC Twente, lijkt de vierde opeenvolgende titel een gegeven.

Van Rhijn, die een wisselvallig seizoen kent, is momenteel weer helemaal terug. Gisteren was de 22-jarige atleet een van de uitblinkers aan de Amsterdamse zijde. Met een slim breedteballetje op Lasse Schöne was hij zelfs beslissend. Woensdag wacht een tripje naar Waalwijk en zondag de kraker in Arnhem. Mocht het kampioenschap dan nóg niet binnen zijn, moet ADO Den Haag die zekerheid bieden op 13 april. Bert van Oostveen kan het befaamde koffertje met  zilverwerk vast in de achterbak leggen.