Eerder vanochtend werd al duidelijk dat Zivkovic dicht bij een overgang naar Ajax was. Nu meldt Mike Verweij via Twitter dat het rond is. Het gaat om een bedrag van 2,5 miljoen euro plus de afgesproken 10% doorverkooppercentage. De 17-jarige spits zal in de zomdermaanden naar Amsterdam verhuizen.

Ajax heeft al jaren geen echte topscorer meer in de gelederen. Luis Suarez was het laatste doelpuntenmonster uit de hoofdstad. Kolbeinn Sigthórsson scoort belangrijke goals, maar krijgt niet het volle vertrouwen van coach Frank de Boer. Danny Hoesen is momenteel verhuurd aan het Griekse PAOK en aanvoerder Siem de Jong is van nature een middenvelder en mist de doelpuntenhonger van een echter nummer 9. Ook Kishna kan in de spits spelen, maar bij afwezigheid van Fischer lijkt hij vooral op links te moeten acteren.

Met Zivkovic heeft Ajax een potiëntiele topper aangetrokken. De piepjonge puntspeler staat al tijden bekend als een van de grootste talenten van Nederland, maar meteen een basisplek ligt niet in de lijn der verwachting. De Amsterdammers hebben een aantal opties. Ajax kan ervoor kiezen Zivkovic meteen weer te verhuren aan een Eredivisieclub waar hij een vol seizoen kan spelen, maar ze kunnen hem ook bij de club houden en hem zo klaarstomen voor het eerste. Bijvoorbeeld door hem veel in de Jupiler League te laten spelen en af en toe te laten invallen in Ajax 1. Individuele trainingen met Dennis Bergkamp moeten de rest doen.