Frank de Boer heeft Richairo Zivkovic een boete gegeven. De trainer is not amused over het gedrag van de Richairo Zivkovic18-jarige spits tijdens de oefenperiode van het Nederlands Elftal onder negentien jaar. Bondscoach Aron Winter voelde zich genoodzaakt de aanvaller om disciplinaire redenen naar huis te sturen. De jongeling toonde volgens Winter ‘onprofessioneel gedrag’.

Vandaag meldde Richairo Zivkovic zich weer op De Toekomst en deed aan de middagtraining mee. De Boer, die contact had met Winter, sprak Zivkovic aan op zijn gedrag. De Groninger maakte zich de voorbije dagen onmogelijk door een gemakzuchtige houding en herhaaldelijk te laat te komen.

Oranje onder negentien speelt morgenavond in Uden tegen België een oefenduel. Vrijdag kwam Oranje in en tegen Schotland niet verder dan een gelijkspel. Zivkovic stond in de basis, maar werd in de zeventigste minuut gewisseld voor Pelle van Amersfoort.

Vorige maand raakte Zivkovic ook in opspraak tijdens een EK-kwalificatietoernooi in Polen. De aanvaller deed mee en scoorde in de eerste wedstrijd tegen Andorra, maar Winter bleek ontevreden over zijn inzet tijdens dat duel en de trainingen. Daarop bleef Zivkovic tegen Moldavië en Polen aan de kant.

Richairo Zivkovic verkaste afgelopen zomer van FC Groningen naar Ajax, maar zijn overgang ging aanvankelijk niet van een leien dakje. Zivkovic moest beginnen in Jong Ajax, waar hij in de derde competitiewedstrijd vanwege een ordinaire schop rood kreeg en drie duels werd geschorst. De laatste weken ging het juist beter met de nieuweling die bij de beloften weken achtereen scoorde en zijn debuut in het eerste maakte tijdens het bekerduel met SV Urk.

Op 17 maart 2014 maakte AFC Ajax officieel bekend dat Richairo Zivkovic overkwam van FC Groningen. Met de overgang was 1,9 miljoen euro gemoeid, een bedrag dat kon oplopen tot 2,5 miljoen, afhankelijk van de prestaties van Ajax. Richairo Zivkovic tekende een contract voor drie jaar. Op 28 juni 2014 maakte Zivkovic zijn officieuze debuut voor Ajax in een vriendschappelijke wedstrijd tegen SDC Putten die met 13-1 werd gewonnen. Ajax nieuws Ajax1.nl