Riechedly Bazoer
Riechedly Bazoer

Elk seizoen breken er in de Eredivisie wel talenten door. Ooit bracht Ajax Sneijder, Van der Vaart en Heitinga naar de top, maar gaan wij deze tijd nog herbeleven in Amsterdam?

Dit jaar is Riechedly Bazoer één van de talenten die is doorgebroken tot het keurkorps van Frank de Boer. Bazoer maakte in 2012 de opmerkelijke transfer van PSV naar Ajax en sindsdien heeft hij al grote stappen gemaakt. De Ajacied, van Curaçaose afkomst, pakt met zijn inzet en passie het wisselvallige Ajax bij de hand. Tot hoever kan hij het schoppen?

De oud-PSV’er maakte in de met 5-0 gewonnen wedstrijd tegen Willem II afgelopen december zijn Eredivisiedebuut en sindsdien is Bazoer eigenlijk niet meer uit de basis weg te denken. 
De talentvolle middenvelder speelt voornamelijk op de rechtshalfpositie, een die rol die hij zeer goed vervult en waar hij voor belangrijke goals zorgt. Eén van die goals was tegen Dnipro in de achtste finales van de Europa League. De Utrechtenaar zorgde ervoor dat er nog een half uur extra werd gevoetbald in de Amsterdam ArenA. Zijn mooiste goal tot nu toe was de goal in de thuiswedstrijd tegen FC Twente, waar Bazoer met een technische goal een groot aandeel had in de overwinning tegen de club uit Enschede.

Bazoer is voor veel mensen een genot om naar te kijken. De Ajacied is vooral een speler die de voetballende oplossing weet te vinden en zo weet hij in een beroerde situatie de rust te bewaren. Dat komt niet zo vaak voor bij een jongeling van 18 jaar.. Doordat hij vaak goed de rust weet te bewaren op het middenveld zorgt hij er ook voor dat de ploeg beter voetbalt. 

Het pareltje van De Toekomst wordt geroemd door zijn passie en inzet en wordt nu al vergeleken met Frank Rijkaard. Omdat hij door Frank de Boer op de rechtshalfpositie wordt geposteerd, blijkt dat hij aanvallend veel kan brengen. Regelmatig bluft hij spelers af op het middenveld in een rechtstreeks duel en verdwijnt dan in grote passen naar het doel van de tegenstander.

Wat verder erg opvallend is aan Bazoer, is dat hij constant probeert vrij te lopen. Vaak proberen jonge voetballers zich te verschuilen, maar bij hem is het juist het omgekeerde. Met zijn loopvermogen is de jonge middenvelder in staat om vele gaten te dichten en kan hij met zijn grote lichaam veel duels winnen. Wanneer Bazoer zich blijft ontwikkelen is hij in staat om de wereldtop te halen.

Bij elke speler zijn er punten die verbetert kunnen worden, dus ook bij de 18-jarige. Bijvoorbeeld de constantheid. Bazoer moet zich elke week laten zien, voordat hij een grote transfer kan gaan maken. Frank de Boer durft het met Bazoer nog niet aan om hem als controlerende middenvelder op te stellen, maar dat zal hoogstwaarschijnlijk zijn vanwege zijn jeugdigheid.

Riechedly Bazoer zal nog even moeten gaan rijpen bij Ajax, maar als hij goede begeleiding krijgt heeft hij een grote toekomst voor zich. Met zijn fysieke kracht en aanvallende kwaliteiten voegt hij bij elk team wat toe. Hopelijk kunnen wij als Ajacieden nog lang genieten van de talentvolle Bazoer! Ajax nieuws Ajax1.nl