Hij is pas achttien jaar, maar Riechedly Bazoer is al voor het derde opeenvolgende jaar met Ajax mee op trainingskamp naar Oostenrijk. Bazoer heeft voor aankomend seizoen rugnummer zes toebedeeld gekregen. “Het is een basisnummer ja, maar dat geeft geen garantie dat je speelt,” aldus Bazoer op Ajax.nl.

Rugnummer zes brengt geen extra druk met zich mee. “Absoluut niet,” zegt Riechedly Bazoer. “Ik heb geen moeite met druk, ik ben gewoon koel. Altijd geweest. Als je niet tegen druk kan, ga je stressen en verkeerde dingen doen. Dat heb ik totaal niet. Ook de voorronde van de Champions League legt geen extra druk op ons. Het maakt ons juist gretig want we willen in het hoofdtoernooi spelen.”

Toch is dit trainingskamp best apart. “De eerste keer was ik nog jong en was ik erg zenuwachtig. De tweede en derde keer niet meer. Nu voel ik me een volwaardige A-selectiespeler. Vooral omdat ik het afgelopen jaar veel heb gespeeld, voel ik me nu een belangrijke speler. Dat is een groot verschil met de eerste keer dat ik hier was. Ik was pas zestien jaar. Het was toen echt een beetje proeven aan het eerste. Spelers als Eriksen, Siem de Jong en Alderweireld waren er nog. Dat was leuk om mee te maken. Nu help ik de jonge jongens een beetje door ze te vertellen waar het om draait, hoewel ik met mijn 18 jaar ook nog jong ben natuurlijk. Ik vertel ze dat ze goed moeten slapen en goed moet eten. Want de voorbereiding is best pittig en dan is het heel belangrijk dat je goed rust. Ik stuur ze niet naar bed hoor, dat doen oudere spelers zoals Heitinga en Klaassen denk ik wel,” zegt Riechedly Bazoer.

Een trainingskamp is geen pleziertripje. “Net als alle voorbereidingen is het ook dit jaar pittig. Je moet fit worden en je moet keihard trainen om zo snel mogelijk op het oude niveau terug te komen. Dat betekent voor mij dat ik elke training honderd procent geef. Ik wil sterk blijven. We hebben vier weken voorbereiding tot de eerste wedstrijd en dat is kort. Dat we nu veel conditie-oefeningen met bal doen, maakt het leuker maar niet makkelijker. Het is nog steeds zwaar,” aldus Riechedly Bazoer.

Riechedly Bazoer heeft veel concurrentie op het middenveld, maar dat doet hem niets. “Ik wil het gewoon laten zien. Ik geef elke training honderd procent en dan moet de trainer een keuze maken. We zien wel wie er gaat spelen,” aldus Bazoer, die tevreden kan terugkijken op het afgelopen seizoen. “Ik wilde veel minuten pakken en af en toe invallen bij het eerste, maar ik heb heel veel gespeeld. Alle wedstrijden na de winterstop. Dat is meer dan ik verwachtte, maar dat heb ik ook afgedwongen. Want als je goed speelt, blijf je gewoon staan. Ik wist wel dat ik de kwaliteit had, maar dat moet ik ook op het juiste moment laten zien. Ik weet dat er meer bij komt kijken dan talent alleen. Daarom ben ik blij dat het zo is gelopen,” besluit hij. Ajax nieuws Riechedly Bazoer Ajax1.nl