Jaïro Riedewald keert met een dubbel gevoel terug na een week met het Nederlands elftal. De verdediger maakte afgelopen weekend tegen Turkije zijn debuut voor Oranje maar verloor die wedstrijd met 3-0. Mede door de eerdere nederlaag tegen IJsland lijkt EK-deelname ver weg. Aan AT5 vertelt hij zijn bevindingen.

“Ik ben blij met mijn debuut bij het grote Oranje, maar het was niet de mooiste week. We moeten nu verder en in de volgende wedstrijden het maximale eruit halen. Het is nog niet voorbij. We moeten hopen dat Turkije wat laat liggen en mochten ze dat doen, dan moeten wij alles goed doen. We gaan ervan uit dat we veel kwaliteit hebben dus we moeten het gewoon laten zien,” vertelt Riedewald.

Riedewald was zelf tevreden over zijn prestatie in Turkije. “Natuurlijk is het lekker als je zelf een stabiele wedstrijd speelt, maar we doen het als team. We verliezen met 3-0 en dan maakt het niet uit dat je zelf goed speelt. Ik baal gewoon dat we niet hebben gewonnen.

Na het Oranje-avontuur kan Riedewald zich nu weer richten op Ajax, dat komende zaterdag tegen FC Twente speelt. De ploeg van Frank de Boer heeft de afgelopen wedstrijden nog geen punten laten liggen en Riedewald hoopt dat er ook komende wedstrijd geen puntverlies wordt geleden. “We zijn op de goede weg bij Ajax en die lijn moeten we dit weekend doorzetten.” Ajax nieuws Ajax1.nl