Jairo Riedewald zit momenteel in een lastige situatie. Ajax heeft vertrouwen in de talentvolle verdediger en wilde hem daarom niet laten gaan deze transferperiode. Desondanks moest hij afgelopen maandag opdraven voor Jong Ajax om aan zijn speelminuten te komen. “Ze zeggen dat ze vertrouwen hebben, maar dat is best moeilijk te geloven. Ik snap de situatie, maar het is moeilijk. Er was interesse van een aantal clubs, maar Ajax heeft duidelijk ‘nee’ gezegd”, vertelt Riedewald in gesprek met FOX Sports.

“Ze willen met mij het kampioenschap gaan winnen en hebben laten weten dat ze mij daarbij nodig hebben. Ik speel alleen nog steeds niet in het eerste en dat is moeilijk. Het is frustrerend omdat je vorig jaar wél speelde.”

“Ik ben een jonge jongen en wil mezelf ontwikkelen om beter te worden. Dat gebeurt niet als ik op de bank zit. Natuurlijk leer je bij Jong Ajax ook voldoende, maar het liefst wil je op het hoogste niveau blijven spelen. De Jupiler League is, met alle respect, niet alles. Aan de andere kant speel ik nu met jongens van mijn generatie, jongens die ik goed ken. Het is leuk om met hen in het veld te staan, maar het verschil is dat ik de stap naar het eerste al ruim twee jaar geleden heb gemaakt.”