Jairo Riedewald en Kenny Tete spraken zich na afloop van het duel tegen ADO Den Haag beide uit over uitnodiging om zich te melden in Noordwijk voor de duels tegen IJsland en Turkije. De verdedigers speelden vandaag een goede partij in de Amsterdam ArenA. Na de wedstrijd stonden beide talenten FOX Sports te woord.

Tete blikt tevreden terug op het competitieduel tegen ADO. “Dit was een heel mooie wedstrijd. We speelden goed vandaag en dat zie je dat het ook echt ligt aan de speelwijze van de tegenstander.” De rechtsback mag zich nu gaan focussen op het Nederlands elftal. “Ik ga natuurlijk proberen om zo veel mogelijk te leren die week. Waarom Riedewald erbij zit? Nou hij is een hele sterke en multifunctionele speler. Dat zag je vandaag ook weer toen hij ineens als linksback moest gaan spelen.”

Jaïro Riedewald reageerde professioneel over Tete en de uitverkiezing voor de selectie van Danny Blind. “Je komt Tete moeilijk voorbij. Hij maakt goede keuzes en kan heel goed verdedigen daarom zit hij bij Oranje,” aldus Riedewald over Tete. De verdediger ziet komende week een ‘leerweek’. “In het begin moeten we natuurlijk ook wel genieten dat we erbij zijn, maar er staan heel belangrijke wedstrijden op het programma.” Ajax nieuws Ajax1.nl