Jaïro Riedewald stond gisteravond weer in de basis bij Ajax. De verdediger speelde tegen Roda JC een sterke wedstrijd en werd door FOX Sports, ondanks dat er drie Ajacieden waren met twee doelpunten, uitgeroepen tot ‘Man of the Match’. De 19-jarige Riedewald vond het vooral fijn dat zijn medespelers effectief met de kansen omgingen. “Als team zijnde ging het goed. We gingen lekker de rust in met drie goals. Het is lekker als je de kansen afmaakt. We waren fel en zetten goed druk. Ze speelden de bal een aantal keer over de zijlijn. Dat moeten we hebben. Dat roken we en gingen er vol op. Er komt toch een bepaalde rust in het spel en tegelijkertijd krijg je er ook weer energie van. Want je wil nog meer scoren en je merkt dat het publiek er nog meer achter komt te staan”, laat Riedewald aan FOX Sports weten.

Ajax trad tegen Roda JC aan in een 3-4-3 systeem. Riedewald was één van de drie verdedigers. “Ik speelde deze wedstrijd in de linkerzone. Ik stond daardoor deze wedstrijd wat hoger op het veld. Het is veel schuiven, omdat je toch met drie verdedigers speelt. Maar in principe maakt het niet veel uit dat we met drie verdedigers speelden.”

Afgelopen woensdag werd Ajax uitgeschakeld in de KNVB-Beker. Riedewald kreeg rust en bekeek de wedstrijd thuis. Lang hebben de Ajacieden niet gehad om de nederlaag te verwerken. “De knop moest wel om. Het was geen keuze. Roda JC stond al weer voor de deur. Zij speelden een ander systeem dan wij gewend waren, dus dat kan moeilijk zijn. We moesten het achter ons laten en ons gaan richten op de toekomst met daarin belangrijke wedstrijden”, aldus Riedewald. Ajax nieuws Riedewald Ajax1.nl