Jaïro Riedewald hield een slecht gevoel over aan het late tegendoelpunt waardoor er met 1-0 van Fenerbahçe werd verloren. De jonge verdediger hoopt dan ook dat Ajax zondag de kater tegen Vitesse kan wegspoelen. “We moeten in de resterende Europese duels zoveel mogelijk punten halen en daarna moeten we zien wat het oplevert. Het is nu belangrijk om vanaf morgen te schakelen naar zondag. Dan moeten we naar Vitesse. Een mooie, maar zware wedstrijd. Dan hopen we deze kater weg te spoelen. Maar het is doodzonde. We hoopten nog met een punt naar Amsterdam te gaan. Als je zo laat verliest is de kater heel groot. Je merkte in de slotfase dat beide teams er aardig doorheen zaten. De felheid was er een beetje af. Dan probeer je een punt veilig te stellen en hoop je stiekem nog op een kansje. Die kwam er niet. Een punt was misschien het hoogst haalbare. We hebben niet echt grote kansen gehad, het waren een paar mogelijkheden. Ook die volley van Davy Klaassen. Aanvallend brachten we te weinig. Tot de zestien was het prima, maar dan moet je de juiste keuzes maken,” vertelt Riedewald aan ELF Voetbal.

“De sfeer was indrukwekkend,”vervolgt Riedewald. “De mensen hier gaan de hele wedstrijd door tekeer. Ze fluiten en schreeuwen continu. Dat is wel een wapen van Fenerbahçe. Als bezoekende ploeg moet je daar juist positieve energie uit halen. Je moet proberen om te blijven voetballen ondanks die geluiden. Dat lukte geregeld, maar net niet voldoende.”

De centrale verdediger van Ajax moest het donderdag opnemen tegen Robin van Persie. Riedewald zag het als een goede test en als een speciaal moment om tegen de ervaren spits te spelen. “Het was een mooie test voor ons als jonge jongens. Ook voor mij om tegen een spits als Robin van Persie te spelen. Het was natuurlijk heel speciaal om tegen Robin te spelen. Ik ken hem nu persoonlijk door de wedstrijden bij het Nederlands elftal. Vroeger zag ik hem vaak op tv. Robin blijft een topspits.” Ajax nieuws Riedewald Ajax1.nl