© Proshots

De kans is groot dat Jairo Riedewald woensdagavond in de basis staat bij Ajax. Door het ontbreken van Nick Viergever (schorsing) en Daley Sinkgraven (niet fit genoeg bevonden) kan het een ‘bizar einde van een moeilijk seizoen’ worden voor de 20-jarige verdediger. “Ik hoop dat ik mag spelen woensdag. Het zou voor mij een bizar einde van een moeilijk seizoen zijn. Maar vooral een geweldig einde. Hoeveel voetballers krijgen in hun carrière de kans een Europese finale te spelen?”, laat Riedewald weten aan Het Parool.

“Ik ga mijn stinkende best doen en er van genieten. Dat laatste is ook onze kracht dit seizoen: plezier hebben op het veld en energie uitstralen”, vervolgt hij. “We moeten niet zenuwachtig zijn. We zijn zelf zo ver gekomen. De sfeer in het team is fantastisch.”

“We hebben veel lol. En als je kunt lachen samen, accepteer je ook makkelijker kritiek van elkaar. Ik had natuurlijk vaker willen spelen dit seizoen, maar uiteindelijk heb ik aan die lange Europese wedstrijden best een behoorlijke bijdrage geleverd.”