Jaïro Riedewald kwam gisteravond niet helemaal ongeschonden uit de strijd. De jonge verdediger mocht opdraven in de wedstrijd tegen Panathinaikos waar de nodige duels plaatsvonden. “Bij een duel kreeg ik voor mijn gevoel twee schoenen van de Griekse spits in mijn gezicht. Ik voel me net als een toegetakelde kickbokser. Maar dat is niet erg, het hoort erbij,” vertelt hij aan Voetbal International.

Riedewald was zelf tevreden over zijn spel. “Het ging zeker weer lekker. Ik voel het vertrouwen van de trainer en ook spelers helpen me. Jongens als Davy Klaassen en Lasse Schöne zijn veel met mij bezig. Het is ook lekker dat ik me op één positie kan richten, die van linker centrale verdediger. Ik zit lekker in mijn vel en wil het doorzetten. De trainer moet niet meer om me heen kunnen.”

Hoewel er vorig jaar in de voorbereiding af en toe tegen amateurploegen werd gespeeld is dat nu niet het geval. De voorbereiding is kort vanwege de Champions League-voorronde en daarom wordt er alleen tegen waardige tegenstanders geoefend. De voorronde van het miljoenenbal speelt dan ook een belangrijke rol in de voorbereiding. “Je merkt dat de focus daarop is gericht. We spelen niet meer tegen amateurs maar tegen volwaardige Europese tegenstanders. Vanavond was daarvan een goed voorbeeld. We mogen dan geen moment verzaken.” Ajax nieuws Ajax1.nl