© Proshots

Jairo Riedewald heeft dit seizoen minder gespeeld dan gehoopt en verwacht. Het spelen van een Europese finale zou veel vergoeden, zo laat hij weten aan Ajax.nl. “In principe is Daley de vaste linksback van dit seizoen. Mocht hij niet kunnen spelen, dan wordt hij vervangen door Nick Viergever. Als óók hij niet kan spelen, zoals bijvoorbeeld nu het geval is door zijn schorsing, wordt er een beroep op mij gedaan. Het is afwachten hoe het er met Daley voor staat. Ik weet niet in hoeverre hij volledig fit is na zijn blessure. Mocht hij niet inzetbaar zijn, dan denk ik dat de trainer een beroep op mij zal doen. Als je zo’n groot toernooi kan winnen, en ‘m ook gaat winnen, zou dat veel goedmaken. Absoluut.”

“Het is alleen niet aan mij. Ik heb gewoon zin om naar Stockholm te gaan. Er wacht ons een schitterende wedstrijd. Hoe vaak kom je in de positie om een Europese finale te spelen? Misschien wel nooit meer”, vervolgt de verdediger. “Het maakt niet uit of ik wel of niet het gevoel heb dat ik ga spelen. Ik wil dat we er naartoe gaan als team. We moeten uitstralen dat we een collectief zijn en zorgen dat we terugkomen met de beker.”

Volgens Riedewald is dat de enige juiste instelling. “Als je op de bank zit, moet je ook scherp blijven. Je weet nooit hoe snel het kan gaan. Kijk naar Kenny Tete. De laatste twee duels moet hij er opeens staan. Ik denk dat je altijd dezelfde spanning moet hebben, of of je nu speelt of niet. Al denk ik wel dat er bij een Europese finale een ander soort spanning komt kijken.”

“Ik speel minder dan gehoopt, maar ik heb desondanks Europees toch nog wel wat wedstrijden meegepikt. Bijvoorbeeld laatst Lyon-thuis, een pot waarin we een erg hoog niveau haalden. Ja, ik mag dan iets minder gespeeld hebben, ik maak nog steeds deel uit van het team. Als we de cup winnen, win ik ‘m ook gewoon. Het is niet zo dat ik er niet bij hoor. We hebben echt schitterende wedstrijden gespeeld. We hebben regelmatig een heel hoog niveau gehaald. We zijn echt gegroeid. Vorig seizoen lieten we op bepaalde momenten nog wel eens cruciale goals en punten liggen. Dit jaar is alles anders. We staan in de finale. Geweldig.”