Ajax heeft een akkoord bereikt met Derk Boerrigter, zo meldt De Telegraaf. Sinds het bekerduel tegen RKC van Ajax stond de buitenspeler nadrukkelijk in de belangstelling van Ajax. Frank de Boer zei ook na het duel: “Derk is de ster van RKC, een fantastische speler”. Ajax moet alleen nog een akkoord bereiken met de club van de hoofdrolspeler.

Tussen 2005 en 2007 stond Boerrigter al onder contract bij Ajax, maar werd toen te licht bevonden door de club. In de winter van 2010 begon de lichte Ajax-interesse in Boerrigter, toen Martin Jol nog hoofdcoach van Ajax was. Afgelopen winter wilde VVV Boerrigter aantrekken, maar de Venlonaren vonden de vraagprijs van één miljoen euro te veel. FC Utrecht zag in de buitenspeler de ideale opvolger van Dries Mertens. De transfer van de Belg naar Ajax ketste af en zo ook de transfer van Boerrigter.

Niet directeur voetbalzaken Mo Allach, maar geldschieter Ben Mandemakers zal de onderhandelingen met Ajax openen. Volgens Boerrigter ‘kan RKC niet de hoofdprijs vragen, aangezien ik nog maar één jaar op mijn contract heb.’ Zelf vond hij het terecht dat hij was weggestuurd door Ajax. Hij voelde zichzelf achteraf nog niet sterk genoeg om het niveau aan te kunnen.

De in Oldenzaal geboren vleugelspeler is al ruim anderhalf seizoen, sinds zijn komst bij RKC, topspeler bij de Brabanders. Veel kenners verwachten dat Boerrigter zeer hoog zal raken. Dit zal met een overgang naar Ajax bewerkstelligd kunnen worden. Dezelfde kenners zeggen dat Boerrigter één van de beste, zo niet de beste speler in de Jupiler League is en het niveau al lang ontstegen is.

Dit seizoen speelde hij 29 duels in de Jupiler League, daarin wist hij zeventien keer te scoren en twaalf keer de laatste pass te geven. In de beker scoorde hij vier keer in vijf duels en gaf hij twee assists.